E-mail instellen op Mail voor Windows10

Een nieuw e-mailaccount toevoegen

1. Open de Mail-app door op het menu Start van Windows te klikken en Mail te kiezen.

De app Mail voor Windows 10 zoals deze eruitziet in het startmenu van Windows

2. Als u de Mail-app voor de eerste keer opent, ziet u een welkomstpagina. Selecteer Account toevoegen om aan de slag te gaan.

Het dialoogvenster Account toevoegen op de welkomstpagina van Mail

Als u de Mail-app al eerder hebt gebruikt, selecteert u onderaan in het linkernavigatiedeelvenster instellingen Stappen voor het wijzigen van tags , en kiest u vervolgens Accounts beheren.

Accounts beheren selecteren in het menu Instellingen van Mail

Opmerking: Tik op een telefoon of tablet op de drie puntjes onderaan de pagina om naar Instellingen te gaan.

3. Selecteer Account toevoegen.

Accounts toevoegen selecteren in het menu Accounts beheren

4. Kies het type account dat u wilt toevoegen.

Het dialoogvenster Een account toevoegen

Notities:

• Mogelijk moet u omlaag schuiven in het dialoogvenster Een account toevoegen om alle opties te zien.
    • Als u Googleselecteert, dient u zich aan te melden bij uw Google-account, de verificatiecode voor twee stappen in te voeren als u deze beveiligingsfunctie hebt ingeschakeld en Windows toestemming wilt geven om toegang te krijgen tot uw gegevens. Klik op toestaan en uw account wordt gemaakt.
    • Als u een ander e-mailaccount kiest, moet u de speciale instructies volgen onder Speciale instructies voor andere accounts verderop.
  5. Voer de vereiste gegevens in en klik op Aanmelden. Voor de meeste accounts zijn dit uw e-mailadres en wachtwoord. De accountnaam is wat u ziet in zowel het linkerdeelvenster van Mail voor Windows 10 als in het deelvenster Accounts beheren.

Opmerking: Als u het bericht ‘ er zijn geen gegevens gevonden voor dit account ‘ wordt weergegeven. Zorg ervoor dat het e-mailadres juist is en probeer het opnieuw, ‘ u moet drie keer op opnieuw proberen te klikken voordat u de knop wijzigt in Geavanceerd. Klik op Geavanceerd en volg de stappen in de volgende sectie om uw account toe te voegen.

6. Klik op Gereed. Uw gegevens worden gesynchroniseerd zodra uw account is ingesteld.

Opmerking: Het synchroniseren van uw account kan enkele minuten duren. Tijdens de synchronisatie wordt mogelijk “Nog niet gesynchroniseerd” weergegeven in het berichtvenster. Zie Synchronisatieproblemen in de apps Mail en Agenda in Windows 10 oplossen als u dit bericht blijft zien.