E-mail instellen op de Gmail app voor Android

Werk voor u begint eerst de Gmail-app bij naar de nieuwste versie:

1. Open de app Google Play Store op uw telefoon of tablet.
  2. Typ ‘Gmail’ in het zoekvak en selecteer Bijwerken.

Opmerking: Als de optie Bijwerken niet beschikbaar is, hebt u de nieuwste versie al.

Stap 1
greyline
Open de Gmail-app.

Tik op het menupictogram in de linkerbovenhoek > instellingen > account toevoegen > Exchange en Office 365.

Belangrijk: Kies Outlook, Hotmail en Live NIET tenzij u alleen e-mail wilt synchroniseren.

Exchange kiezen

Stap 2
greyline
Voer uw volledige e-mailadres in en tik op Volgende.

Geef uw wachtwoord op en tik op Volgende.

Uw e-mailadres toevoegen Wachtwoord invoeren

Stap 3
greyline
Volg de stappen voor uw accounttype:

• Outlook.com-gebruikers: deze stap overslaan
  • Voor Exchange of andere accounts moet u mogelijk uw IT-beheerder of e-mailprovider vragen om serverinstellingen en stelt u het account handmatig in.
  • Als u een school- of werkaccount van Office 365 hebt, ziet u mogelijk een scherm Omleidingsaanvraag. Tik op OK.

Tik op OK als u een omleidingsaanvraag krijgt.

Wijzig de server op het scherm met serverinstellingen voor inkomende e-mail in outlook.office365.com.

Stap 4
greyline
Volg eventuele aanwijzingen die u krijgt voor beveiligings- of apparaatmachtigingen, synchronisatie-instellingen en meer.

Klik op OK als u een prompt krijgt.

Als u een werk- of schoolaccount van Office 365 hebt, wordt u mogelijk gevraagd om Beveiligingsbeheer op afstand te bevestigen en extra beveiligingsmaatregelen goed te keuren. Kies in dit geval OK of Activeren.

Stap 5
greyline
Ga naar het Postvak IN dat u net hebt ingesteld. Als u een e-mail ziet met de tekst Actie vereist voor synchronisatie van e-mail, opent u deze en tikt u op Gebruik een andere e-mail-app.

Sla deze stap over als u dit bericht niet ziet en uw e-mail wordt gesynchroniseerd.

Klik op de koppeling om de synchronisatie in te schakelen

Stap 6
greyline
Vouw de Android-meldingsbalk uit door vanaf de bovenkant van het scherm omlaag te swipen.

Meldingsbalk openenAls u de melding Kan agenda en contactpersonen niet synchroniseren krijgt, tikt u hierop. Tik vervolgens op Toestaan en u bent klaar.

Opmerking: Als u geen synchronisatiefout ziet, controleert u of de agenda en contactpersonen worden gesynchroniseerd.