E-mail instellen op computer en telefoon

Het instellen van het e-mail adres verkregen bij je hostingpakket kun je op 2 manieren toevoegen.

1. IMAP
  2. POP3

Wat is het verschil?

Bij het gebruik van IMAP dan synchroniseert jouw e-mail programma met de server. Dit zorgt ervoor dat de e-mail die jij op je computer ziet dat je die óók op je telefoon ziet. Uitgaande berichten worden ook gesynchroniseerd. Mocht je een andere computer of telefoon instellen met een IMAP mailaccount dan komen alle e-mails dus automatisch terug. Alle mailberichten staan dus op jouw apparaten én op de server.

Bij het gebruik van POP3 gebruik je geen enkele vorm van synchronisatie. Hierdoor raden we het gebruik hiervan ook af! E-mail die je op je computer ophaalt zie je niet meer op je telefoon. E-mail die je verstuurt kun je ook niet op meerdere apparaten terugvinden.

Onze voorkeur gaat dus sterk uit naar IMAP maar er zijn bepaalde specifieke scenario’s waarin POP3 gebruikt kan worden. (Bijvoorbeeld als je dit wilt koppelen aan een CRM systeem waarin automatisch tickets worden aangemaakt van e-mail berichten.

Waar stel ik mijn e-mail in?

Op vrijwel alle mail programma’s kun je een IMAP en/of POP3 mailaccount toevoegen.
Voor Android kan dit met je standaard e-mail app doen (kan ook in de Gmail app).
Voor iPhone kan dit via Accounts doen en dan komt deze in je standaard e-mail app.
Voor Windows kan je dit via Windows Mail, Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, etc doen
Voor Mac kun je dit via Accounts doen en dan komt deze in je standaard e-mail app.

Wat zijn de gegevens die ik nodig heb om dit in te stellen?

Inkomende e-mail (IMAP)

Server: mail.jouwdomeinnaam.nl
Poort: 993
SSL/TLS: Ingeschakeld
Gebruikersnaam: Je e-mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt ingesteld of dat je hebt doorgekregen

Inkomende e-mail (POP3)

Server: mail.jouwdomeinnaam.nl
Poort: 995
SSL/TLS: Ingeschakeld
Gebruikersnaam: Je e-mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt ingesteld of dat je hebt doorgekregen

Uitgaande e-mail (SMTP)

Server: mail.jouwdomeinnaam.nl
Poort 587
SSL/TLS: Ingeschakeld
Gebruikersnaam: Je e-mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt ingesteld of dat je hebt doorgekregen

!! LET OP !!

Wij gebruiken strenge beveiliging van onze servers. Indien je een aantal pogingen tot inloggen hebt gedaan en dit niet is gelukt dan kun je verbannen worden van de server wegens beveiliging. Neem contact met ons op om deze ban op te heffen. We zullen dan jouw IP adres op de witte lijst zetten zodat dit niet meer gebeurd.

Je weet dat je verbannen bent als je je eigen website niet meer kunt benaderen. De ban blokkeert namelijk jouw gehele toegang tot de server.